Onze pianist

Sinds eind oktober 2016 is Ruud Lems onze nieuwe pianist. Ruud bespeelt de piano sinds hij 6,5 jaar oud is. Na de Muziekmavo (Rotterdam) en de Muziekhavo (Den Haag) studeerde hij aan het Rotterdams Conservatorium, hoofdvak hobo en bijvak piano. Hij werkte daar samen met Rogier van Otterlo, Otto Ketting, Bernard van Beurden, Arie van Beek, Barend Schuurman en Ruud Bos.

Na de militaire dienst waar hij saxofoon speelde en een eerste bigband oprichtte, gaf hij zo’n 17 jaar les op verschillende houten blaas- en toetsinstrumenten.  Hij dirigeerde ook verscheidene harmonie-orkesten en bigbands in de regio en gaf privé- en groepslessen bij particulieren en aan muziekscholen. Hij werd in 2004 vaste pianist bij christelijk koor “Voice of Praise” in Pijnacker. Daar voerde hij met een kleine band de musicals Mozes en Ruth op. Bij operettevereniging “ODES” in Den Haag begeleidde hij in een kwartet zo’n 10 bekende musicals op keyboard/synthesizer.

Sinds 2002 heeft Ruud zich omgeschoold en staat hij fulltime voor de klas in het basisonderwijs. Hij woont en werkt in Pijnacker.

Contactgegevens:

Mail: lems@skpnet.nl

Facebook: Ruud Lems

tot 10 april 2016 was Emile onze pianist:

Émile Chappin

Émile is pianist, toetsenist, muzikaal leider en componist. Émile speelt en schrijft diverse stijlen muziek, waaronder jazz, pop en musical. Émile heeft Stichting theaterorkest.nl opgericht en zit deze voor. Onder andere met theaterorkest.nl heeft Émile als pianist, percussionist, muzikaal leider/dirigent, componist en arrangeur leiding gegeven en deelgenomen aan theaterproducties in verschillende muzikale samenstellingen. Daarnaast is Émile werkzaam als begeleider van diverse koren en zangers.

In 1997 won Émile de eerste prijs bij het McDonalds Jeugdconcours Zuid-Holland. In 2012 won Émile met Musical- en Popkoor Delft de eerste prijs bij Korenslag Albasserdam.

Émile Chappin is bestuurskundig ingenieur, in 2011 gepromoveerd aan de TU Delft en als onderzoeker verbonden aan de TU Delft en het Wuppertal Instituut in Duitsland.

Contactgegevens:

  • email: emile@chappin.com
  • website: www.chappin.com