Onze geschiedenis

In de winter van 1981-1982 vonden een aantal bewoners van de Delftse wijk Tanthof dat er iets aan cultuur in deze nieuwe wijk gedaan moest worden. Om dit te verwezenlijken werd besloten een Gemengd Zangkoor te beginnen met als repertoire Musicalliedjes, oud Hollandse- en volksliedjes. Op 12 januari 1982 is het Gemengd Koor Tanthof opgericht.

Op 15 oktober 1983 werd onder leiding van de toenmalige dirgent, Thijs Sikking, het eerste concert gegeven. Na twee jaar werd Thijs Sikking als dirigent opgevolgd door George Overmeire. Onder diens enthousiaste leiding werd het repertoire enigszins verschoven naar Musical- en Operettemuziek. In dit genre zijn veel concerten gegeven, zowel in als buiten Delft.

Hoogtepunten uit het bestaan van het koor zijn de uitwisselingen met een koor uit Duitsland en een koor uit Engeland. Met het laatste koor hebben we zelfs, zeer succesvol, een complete Musical opgevoerd.

Na 16 jaar zocht de dirigent een nieuwe uitdaging en moest er een nieuwe dirigent gevonden worden. Deze hebben we gevonden met een jonge enthousiaste, dynamische, vrouwelijke dirigent, Félice van der Sande. Onder haar leiding zijn we nu een dynamisch koor dat zingen ondersteunt met beweging, dat alles “uit het hoofd” zingt, en waar het enthousiasme vanaf spat.

Tijdens het voorjaarsconcert in 2004 werd een aantal nummers van de musical “The Wiz” uitgevoerd, waarbij enkele leden verschillende rollen al spelend (zonder gesproken tekst) uitbeeldden.

In 2007, in het kader van het 25 jarig jubileum, hebben we onze eigen vorm van muziektheater gevonden. In deze voorstelling vertelden diverse, door onze dirigente gearrangeerde musical- en popsongs, het verhaal van “Liefde, Lust en Ramen Lappen”.

Geef een reactie