Informatie over het koor

Repetities & lidmaatschap

We repeteren elke woensdagavond van 20.00 uur tot 22.15 uur in Wijkcentrum de Hofstee aan de Sandinoweg 149 in Delft onder leiding van onze dirigent Kevin Zwinkels.

Omdat wij druk aan het repeteren zijn voor onze voorstelling rEvolution in Theater de Veste (zie deze link voor informatie en kaartverkoop) hebben wij een tijdelijke ledenstop tot juni 2023. Vanaf juli 2023 staan wij weer open voor enthousiaste zangers met een lekker ritmegevoel! Elke eerste woensdag van de maand is er dan weer een open repetitie.

Ben je het zangtalent dat wij zoeken en ben je nog geen 50 jaar? Stuur dan een mailtje naar onze secretaris: secretaris@musicalenpopkoordelft.nl. Voor nieuwe leden geldt een verplichte auditie (waaronder een stemtest) bij onze dirigent.

De contributie bedraagt € 20,- per maand en kan worden voldaan via automatische incasso.

Musical- en Popkoor Delft is een vereniging met een bestuur dat wordt ondersteund door diverse commissies (o.a. de muziek-, project- en PR-commissie). We staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40397894.

Wie wij zijn

Musical- en Popkoor Delft is een enthousiast en energiek amateurkoor bestaande uit een zestigtal mannen en vrouwen. Van een statisch koor in de beginjaren (toen nog Gemengd Koor Tanthof en later Musicalkoor Tanthof geheten), groeiden we uit tot een dynamisch, theatraal koor met ambitie, waarin ook gezelligheid en plezier ‘toonaangevend’ zijn!

In september 2021 heeft vocal leader Kevin Zwinkels het (dirigeer)stokje overgenomen van Félice van der Sande. Kevin begeleidt het koor met passie en op zeer energieke wijze! Hij daagt het koor uit om zichzelf steeds opnieuw uit te vinden en muzikaal tot grote hoogten te stijgen.

We zingen regelmatig speciaal voor ons koor gearrangeerde musical- en pop/rocksongs, vaak vier- en soms zelfs zesstemmig. We zijn niet bang om buiten de gebaande paden te treden, zo zetten we bijvoorbeeld ook wel eens bodypercussie of improvisatie in tijdens optredens. Door het jaar heen treedt Musical- en Popkoor Delft meerdere keren op, bijvoorbeeld op korenfestivals in den lande, tijdens de Korendagen in Paradiso Amsterdam of tijdens Lichtjesavond in Delft. Verder wordt het repertoire 2 á 3-jaarlijks vernieuwd en aangevuld, en werken we toe naar een grote voorstelling in het theater, waarbij regie, verhaallijn, lichtspel, samenstelling van het repertoire etc. in handen zijn van de koorleden zelf. Onze eerstvolgende voorstelling vindt plaats op 3 en 4 juni in Theater De Veste in Delft.